تخلیه مستاجر توسط مالک جدید + شرایط دستور تخلیه

یکی از موضوعاتی که خریداران املاک پس از خرید با آن دست و پنجه نرم می کنند، تخلیه مستاجر سابق فروشنده می باشد
به اینصورت که زمانی که خریدار قصد خرید ملکی را داشته که در زمان معامله، مستاجر در آن ساکن می باشد، در اینصورت این سوال پیش می آید که تخلیه مستاجر توسط مالک جدید به چه صورت می باشد و اینکه آیا خریدار می تواند تخلیه فوری مستاجر را از مرجع قضایی بخواهد؟
تخلیه مستاجر توسط مالک جدید
همانطور که توضیح داده ایم ممکن است خریدار قصد معامله ملکی را نماید که مستاجر در آن ساکن باشد، در این صورت باید دید که وضعیت قرارداد اجاره به چه صورت می باشد.
به موجب قانون مدنی زمانی که شخص خریدار، اقدام به خرید مالی به عنوان مثال ملک یا آپارتمانی را می نماید، به عنوان منتقل الیه قائم مقام مالک قبلی می گردد
به اینصورت که شخص به عنوان قائم مقام جایگزین مالک پیشین می شود و تمامی تعهدات و اقدامات صورت گرفته نسبت به عین (مال) به شخص خریدار جدید منتقل خواهد شد.
بنابراین در صورتی که شخص مالک پیش از فروش، ملک خود را به اجاره واگذار نموده باشد با فروش ملک قرارداد اجاره با تمامی تعهدات و توابع آن به خریدار جدید منتقل می گردد.
پس زمانی که امکان تخلیه مستاجر به موجب قرارداد فراهم باشد، خریدار جدید می تواند به استناد آن تخلیه مستاجر را از مرجع قضایی بخواهد.
شرایط تخلیه توسط مالک جدید
حال بنابر توضیحاتی که داده ایم اگر امکان تخلیه فراهم باشد، مالک جدید به عنوان قائم مقام فروشنده می تواند تخلیه مستاجر را بخواهد که در ادامه به شرایط تخلیه مستاجر توسط مالک جدید می پردازیم:
قرارداد اجاره در دو نسخه تنظیم شده باشد، یکی از شرایط اخذ دستور تخلیه مستاجر توسط مالک جدید تنظیم قرارداد اجاره در دو نسخه می باشد، همچنین لازم به ذکر است که مالک جدید می بایست به نسخه تنظیمی قرارداد اجاره دسترسی داشته باشد
مدت زمان قرارداد اجاره منقضی شده باشد، بنابراین زمانی مالک جدید مختار به تخلیه مستاجر می باشد که زمان تعیین شده در قرارداد اجاره منقضی شده باشد و این حق برای شخص خریدار ایجاد شده باشد
قرارداد اجاره به امضای مالک قدیم و مستاجر رسیده باشد
دو شاهد اقدام به امضای قرارداد اجاره نموده باشند
به موجب قانون ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره بها، قانون موجر و مستاجر سال 1376 تغییراتی پیدا نمود
در کلیه قراردادهای اجاره باید مدت و مبلغ اجاره و مبلغ قرضالحسنه، تصریح و در سامانه های ثبت الکترونیک اسناد یا ثبت معاملات املاک و مستغلات کشور ثبت شود و پس از تأیید موجر، مستأجر و دو نفر افراد مورد اطمینان طرفین به عنوان شهود، اقدام به اخذ شناسه (کد) رهگیری شود.
بنابراین تمامی مندرجات قرارداد اجاره در سامانه خودنویس می بایست ثبت شده و کد رهگیری برای قرارداد اجاره اخذ شود تا بتوان از امتیازات قانون موجر و مستاجر به صورت فوری بهره مند شد
بنابراین در صورت حصول شرایط گفته شده، مالک جدید می تواند از مرجع قضایی تقاضای دستور تخلیه مستاجر را بخواهد.
*برای تماس با وکیل می توانید از طریق صفحه شماره وکیل تهران ارتباط حاصل نمایید*