مالک (موکل) می تواند با رد چنین معامله ای وضعیت معامله را به معامله ای باطل تغییر داده و یا با تنفیذ آن، معامله را صحیح نماید.
بنابراین در صورت انتقال و هرگونه دخل و تصرف خارج از حدود وکالت نسبت به موضوع، اقدام شخص وکیل مدنی فضولی قلمداد می شود و ممکن است موجب طرح دعاوی حقوقی و کیفری نسبت به این امر شود
آیا فروش و انتقال خارج از موضوع وکالت جرم است؟
همانطور که پیشتر به توضیح آن پرداختیم در صورت وقوع چنین معامله ای به دلیل اینکه وکیل اختیار تنظیم چنین معامله ای را نداشته است می بایست به عمومات مراجعه نماییم. اما سوالی که مطرح می شود این است که آیا فروش و انتقال خارج از موضوع وکالت جرم است؟
به موجب قانون مجازات راجع به انتقال مال غیر، کسی که مال غیر را با علم به اینکه مال غیر است به نحوی از انحاء عیناً یا منفعتاً بدون مجوز قانونی به دیگری منتقل کند کلاه بردار محسوب و مطابق قانون محکوم میشود.
بنابراین در صورتی که وکیل با سوء نیت اقدام به انجام چنین معامله ای نماید و در صورت حاصل شدن شرایط وقوع جرم می توان شخص مرتکب را تحت پیگرد قانونی جرم کلاهبرداری قرار داد.
مطابق قانون عمل کلاهبرداری جرم بوده و قانونگذار مجازات حبس از یک تا هفت سال و پرداخت جزای نقدی معادل مال اخذ شده را برای مرتکب جرم در نظر گرفته است
نمونه رای انتقال خارج از موضوع وکالت
*برای تماس با وکیل می توانید از طریق صفحه شماره وکیل تهران ارتباط حاصل نمایید*