انتقال سند بدون حضور مالک + نمونه رای

انتقال سند بدون حضور مالک امکان پذیر است؟ آیا می توان در صورتی که مالک قصد انتقال سند را به شخص خریدار نداشته باشد بدون نیاز به مالک ( فروشنده ) سند را انتقال داد؟
ابتدا باید ببینیم که این موضوع در چه فرضی مطرح می شود، فرض کنید که شما به عنوان شخصی که در جستجوی ملکی هستید، پس از بررسی و قصد خرید با مالک وارد جلسه یا عرفا نشست خرید ملک می شوید.
فروشنده که سند رسمی ملک نیز به نام شخص او بوده به موجب مبایعه نامه (قولنامه) اقدام به فروش ملک به خریدار می نماید و پس از مشخص شدن ثمن و پرداخت آن توسط خریدار و همچنین مشخص شدن تاریخ انتقال سند در دفتر اسناد رسمی، به محضر بابت انتقال مراجعه نمی نماید.
حال سوالی که مطرح می شود این است که آیا می توان بدون حضور مالک سند را انتقال داد؟ تکلیف زمانی که مالک پس از دریافت ثمن بابت انتقال سند ملک به شخص خریدار اقدامی نمی نماید و ممانعت به عمل می آورد چیست؟
ابتدا باید ببینیم در فرض مطرح شدن این موضوع که مالک در دفتر اسناد رسمی حاضر نمی شود در چه صورتی می توان سند را به نام شخص خریدار انتقال داد.
انتقال سند بدون حضور مالک
پس از فراهم شدن مقدمات انتقال سند، مانند پرداخت عوارض و نوسازی، مالیات و … برای اینکه امکان انتقال سند وجود داشته باشد مالک می بایست راسا برای انتقال سند به دفتر اسناد رسمی مراجعه نموده یا برای انتقال سند به شخص خریدار یا شخص دیگری برای این امر وکالت اعطا نماید.
بنابراین بدون حضور مالک و همچنین زمانی که مالک وکالت و نیابتی به شخص خریدار و یا شخص دیگری برای انتقال نداده باشد، این امر امکانپذیر نمی باشد
اگر مالک حاضر به انتقال سند نباشد؟
اما سوالی که ممکن است مطرح شود این است که اگر مالک نه در خصوص حضور خود یا اعطای وکالت اقدامی بجا آورد تکلیف چیست؟ به عبارت دیگر اگر مالک حاضر به انتقال سند نباشد چه اقدامی باید بجای آورد؟
در پاسخ باید گفت در اینصورت چاره ای جزء طرح دعوا علیه مالک باقی نمی نماند، بنابراین اگر خریدار به موجب مبایعه نامه به تعهدات خود عمل نموده باشد و این استنکاف از طرف مالک ادامه پیدا نماید باید الزام مالک به انتقال سند رسمی را از دادگاه درخواست نمود.
دادگاه پس از بررسی و احراز اینکه شخص خریدار محق دعوا می باشد اقدام به محکومیت مالک نموده و شخص فروشنده را به تنظیم سند رسمی محکوم می نماید در ادامه به نمونه رای که توسط وکیل حاتمی فر اخذ شده است اشاره شده است:
نمونه رای انتقال سند بدون حضور مالک

2.
انتقال سند بدون حضور خریدار
ممکن است بر خلاف فرضی که فروشنده برای تنظیم سند در دفتر اسناد رسمی حاضر نشود، خریدار ملک اقدامی در خصوص تنظیم سند رسمی ننماید.
به اینصورت که فروشنده پس از تنظیم مبایعه نامه با خریدار، در تاریخ مشخص شده در مبایعه نامه در دفتر اسناد رسمی حاضر شده اما خریدار بنا بر هر دلیل در دفتر اسناد رسمی حاضر نشود، حال سوالی که پرسیده می شود این است که در این فرض تکلیف چیست؟
* در این بین پیشنهاد می کنیم مطلب الزام به تنظیم سند رسمی ملک قولنامه ای را مطالعه کنید*
ممکن است که خریدار به موجب قرارداد موظف بوده که با در دست داشتن چک رمزدار بین بانکی در تاریخ مقرر شده در دفتر اسناد رسمی حاضر شده اما در همان تاریخ خریدار در دفتر اسناد رسمی حاضر نشود و فروشنده با انجام تمامی اقدامات مربوط به انتقال سند با حضور در دفتر اسناد رسمی قصد انتقال ملک به خریدار را داشته باشد.
در اینصورت باید به قرارداد و مبایعه نامه تنظیمی رجوع نمود و بررسی این مورد گردد که آیا امکان فسخ یا شرط انفساخ در اینصورت برای فروشنده در نظر گرفته شده است یا خیر. در صورت عدم پیش بینی این مورد، فروشنده با اخذ گواهی عدم حضور از دفتر اسناد رسمی می بایست برای مطالبه وجه به دادگاه مراجعه نماید
*برای تماس با وکیل می توانید از طریق صفحه شماره وکیل تهران ارتباط حاصل نمایید*